суботу, 13 лютого 2016 р.

Бургер з вином, карамелізованою цибулею і козячим сиром

Донедавна бургери асоціювались з чим завгодно, окрім високої кухні. Ну де їх готують? У кращому випадку на сімейному барбекю, а у гіршому - у фаст фудах. Але якось багато талановитих і відомих шеф-кухарів зі свого Олімпу поглянули на страву і перетворили її на їжу, яку можна сміливо подавати у ресторанах з зірками Мішлен. Ми, звичайно, на місце Гордона Рамзі не мітимо, але чим ми гірші? Отже, для всіх поціновувачів тонких та вишуканих смаків я пропоную цей рецепт:)

Інгредієнти:

2 скл. червоного вина
3 ст.л. цукру
1 ст.л. оливкової олії
1 велика цибулина, нарізати кружальцями
700 г яловичого фаршу
Сіль, перець
Трохи козиного сиру, покришити
5-6 булочок для бургерів

Спосіб приготування:

У маленькій каструлі змішайте вино та цукор і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і залиште, доки суміш не випарується і не залишиться близько ½ чашки вина. Зверніть увагу на те, що якщо кипіння буде надто бурхливим потрібно зменшити вогонь. У мене весь процес займає близько 25-35 хвилин. Щойно вино випарувалось, відставте каструлю і дайте вину охолонути.
У середній пательні розігрійте олію та покраліть цибулю. Обсмажуйте на середньому вогні доки цибуля не набуде золотаво-карамельного кольору і не стане солодкою. На це потрібно близько 25-30 хвилин. Щойно цибуля карамелізувалась  - відставте пательню та дайте охолонути.
Тепер на середньому вогні прогрійте пательню-гриль. Доки пательня гріється у мисці змішайте яловичий фарш, сіль, перець та ¼ вина, що ми перед цим випарили. Обережно, руками, старанно перемішайте суміш та сформуйте 5-6 котлеток (в залежності від розміру булочок). Пам'ятайте про те, що розмір сирих котлет має бути більшим за булочки, оскільки під час приготування вони зменшаться. Викладіть котлети на пательню та обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожної сторони, або до того ступеню, який вам подобається.
Сформуйте бургери: на нижню половину булочки покладіть котлету, карамелізовану цибулю, трошки покришеного козячого сиру та полийте рештою вина. Накрийте верхньою половиною булочки. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар