пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Індичі бургери з чилі

Ще одна страва, яка поєднує у собі найкращі традиції мексиканської та американської кухні. Від Мексики візьмемо індичку та пекучий чилі, а від Америки - спосіб подачі. Попереджаю: бургери досить гострі, але якщо ви не любите надто гостре, просто зменшіть кількість перцю, а чилі обов’язково почистіть від зернят та білих перетинок, оскільки саме вони є найгострішими частинами.

Інгредієнти:

Оливкова олія, для смаження
1 чашка подрібненої червоної цибулі
¼ або ½ чашки подрібненого перцю чилі
2 ч.л. подрібненого часнику
500 г індичого фаршу
1 чашка натертого мисливського сиру (той, що з перцем)
По 1 ч.л. солі, цукру та кумину

Спосіб приготування:

Налийте трішки олії у пательню і поставте на середній вогонь. Покладіть до пательні цибулю, перець чилі та часник і обсмажуйте до м’якості цибулі, близько 5 хвилин. Відставте та дайте охолонути до кімнатної температури.
Щойно цибулева суміш охолола, у великій мисці ретельно перемішайте індичий фарш, сир, сіль, цукор, перець та цибулеву суміш. Найкраще перемішувати просто руками, а не ложкою. Слідкуйте за тим, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілились.
Поставте пательню-гриль прогріватись на середньому вогні. З фаршу сформуйте 4 котлети та змастіть їх олією. Коли пательня достатньо прогрілась викладіть котлети на пательню і обсмажуйте протягом 3 хвилин. Потім перегорніть їх на іншу сторону, зменшіть вогонь до помірного і готуйте ще 5 хвилин. Перекладіть готові котлети на тарілку та дайте «відпочити».
Сформуйте бургери: оскільки у самих котлетах вже є й сир, і цибуля, то особисто я обмежуюсь просто будь-яким соусом на основі майонезу і листям салату. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар