четвер, 11 лютого 2016 р.

Міні бургери з шампіньйонами

Я не відношу цей рецепт до вегетаріанських, оскільки до складу входить сир з коров’ячого молока, але замінивши його на соєвий цю страву можна сміливо пропонувати вегетаріанцям або тим, хто дотримується посту. Але й тим, хто любить м’ясо, вони неодмінно сподобаються, тому що поєднання шампіньйонів, баклажанів, цукіні та гарбуза робить їх дуже ніжними та соковитими.

Інгредієнти:

12 середніх шампіньйонів
2 невеличких баклажани
1 мускатний гарбуз
2 цукіні
Дрібка солі
12 маленьких булочок бріош
1 ½ ч.л. оливкової або сезамової олії
½ ч.л. зернят сезаму
12 скибок сиру

Спосіб приготування:

Поставте пательню-гриль на середній вогонь, щоб добре прогрілась.
Гриби почистіть та видаліть ніжки. Наріжте баклажани, гарбуз та цукіні кружальцями, товщиною у 2,5 см. Змастіть овочі олією, приправте сіллю та обсмажуйте на пательні до м’якості, близько 10 хвилин з кожної сторони.
Розігрійте духовку до 150С. Розріжте булочки навпіл, збризніть оливковою олією та посипте сезамом. На кожну половинку викладіть кружальце гарбуза, цукіні, баклажану та шампіньйон, а зверху покладіть по шматочку сиру. Запікайте протягом 5 хвилин, доки сир не розтане.
Перед подачею посипте бургери рештою сезаму та накрийте верхньою частиною булочки. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар