четвер, 11 лютого 2016 р.

Відкриті бургери у грецькому стилі

Бургери - це не лише котлета між двома булочками з якимось соусом та топінгами. Досить цікавим варіантом приготування та подачі є бургери, у яких замість традиційних булочок використовують піту. А у поєднанні з соусом цацикі та сиром фета соковиті бургери з котлетками з баранини набувають цікавого грецького відтінку. Спробуйте, і я гарантую що ці бургери стануть вашою улюбленою стравою на будь-якому пікніку.

Інгредієнти:


Для котлет

450 г баранини
1 ч.л. сушеного розмарину
1 ст.л. сушеного орегано
Дрібка солі
1 ч.л. оливкової олії
½ цибулі, подрібнити

Для соусу цацикі

1 чашка натертого свіжого огірка
250 г несолодкого йогурту
1 зубок часнику, подрібнити
2 ч.л. лимонного соку
Дрібка солі
1 ч.л. подрібненого свіжого кропу
2 ч.л. оливкової олії

Для бургерів

4 піти
Кружальця помідорів
Подрібнений салат латук
1 чашка картоплі-фрі

Спосіб приготування:

Приготуйте соус: у мисці змішайте усі інгредієнти та поставте у холодильник, щоб соус охолов та наситився смаками. Доки соус настоюється приготуйте картоплю-фрі так, як вказано на пакуванні. Особисто я не дуже люблю смажити її в олії. Замість цього я запікаю її у духовці, приправивши сіллю та присипавши чайною ложкою паприки, для золотавого кольору.
Тим часом поставте пательню-гриль прогріватись на середній вогонь. Для котлет змішайте усі інгредієнти крім олії, ретельно перемішайте та кілька разів відбийте. Розділіть фарш на 4 частини та сформуйте котлетки. Змастіть котлети олією та обсмажуйте на пательні по 3 хвилини з кожної сторони. Готові котлети зніміть та залиште трохи відпочити.
Сформуйте бургери: на піту покладіть котлетку, 1-2 ложки соусу цацикі, листя салату, кружальце помідору та кілька скибок картоплі-фрі. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар