понеділок, 8 лютого 2016 р.

Хайзенбургер

Якщо ви фанати серіалу «Пуститися берега» (Breaking Bad), то цей бургер вам неодмінно сподобається, томі що він водночас і відразливий і привабливий, як і один з головних героїв серіалу. Не дивуйтеся тому, що на тарілці цей бургер не буде виглядати як на картинці з реклами: жовток потече, соус розмажеться... Але боже мій, як ще це смачно!

Інгредієнти:

Для бургерів

4 булочки
4 яйця
4 скибки сиру «Мисливський»
Сіль та перець

Для зеленого чилі

2 ст.л. олії
2 ст.л. борошна
1 середня цибулина, подрібнити
1 зубок часнику, подрібнити
1 ½ чашки зелених перців чилі, почистити від зернят та подрібнити
1 чашка бульйону
Сіль

Для котлет

700 г яловичого фаршу
1 ч.л. меленого червоного перцю
1 ч.л. меленого кумину
Сіль та перець
½ цибулини, подрібнити

Спосіб приготування:

Почнемо з соусу. Для цього у пательні розігрійте олію на середньому вогні і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте часник і обсмажуйте ще 1-2 хвилини. Додайте борошно та перемішайте і поступово влийте бульйон, постійно помішуючи, щоб не утворились грудочки. Додайте чилі та сіль і ретельно перемішайте. Дайте суміші закипіти і зменшіть вогонь до мінімального. Варіть доки соус не стане достатньо густий, зніміть з вогню та дайте охолонути.
Приготуємо котлети. Скажу зразу: для приготування бургерів у домашніх умовах краще купити пательню гриль. Отже, у мисці змішайте фарш та спеції. Не полінуйтесь кілька разів «відбити» фарш (просто зберіть увесь фарш до купи і з силою киньте його у миску), так він буде краще тримати форму. Розділіть фарш на 4 частини і сформуйте котлети, котрі мають бути трохи більшими за булочки (під час приготування вони зменшаться). Обсмажте котлети га добре прогрітій пательні до бажаної готовності, але пам’ятайте, що котлети для бургерів перегортають лише один раз. Особисто я люблю добре просмажені і тому готую по 3 хвилини з кожної сторони. Приготувавши з однієї сторони перегорніть на іншу і покладіть на кожну котлету по скибці сиру.
У цей час на іншій пательні підсмажте яйця так, щоб жовток залишився рідким. Щойно котлети приготуються - обережно перекладіть їх на тарілку і дайте трохи «відпочити». Доки котлетки доходять на тій самій пательні прогрійте розрізані навпіл булочки.
Збираємо бургери. На нижню половину булочки покладіть котлету з сиром, добру столову ложку соусу, підсмажене яйце, приправте сіллю та покладіть верхню частину булочки. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар