пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Однокаструльне куряче різотто

І от я вже чую, як у мене летять сковорідки, дерев’яні лопатки, так чашки з бульйоном всіх поціновувачів автентичного різотто. А я відмахнусь тим, що може це й не справжнє різотто (ну а як? Не потанцювала півгодини коло плити, то й не претендуй на справжність), зате смачне. І часу багато не потребує. І танцювати коло плити не треба. Ну так, згадала, підійшла, перемішала. А не перемішала, то теж нічого. Ми ж лінуємось?:)

Інгредієнти:

2 курячих філе, нарізати кубиком в 2 см, приправити сіллю та перцем
1 велика цибулина, подрібнити
1 солодкий перець, пучечок спаржі або інших овочів, порізати кубиком
2 ½ чашки рису Арборіо
400 мл бульйону, краще брати курячий, але й овочевий підійде
3 ст.л. вершкового масла
Оливкова олія, сіль, перець
¼ чашки подрібненої зеленої цибулі або зеленого горошку
1 чашка води

Спосіб приготування:

У глибокій пательні розігрійте на сильному вогні 1 ст.л. оливкової олії. Додайте курку та обсмажуйте до золотавої скоринки з усіх боків. Додайте овочі і готуйте доки не стануть м’якими.
Додайте вершкове масло, зменшіть вогонь до помірного і дайте маслу розтопитись. Додайте рис і дайте йому прогрітись і увібрати у себе смаки 2-3 хвилини.
Долийте бульйон, перемішайте і дайте рису його увібрати. Якщо на ваш погляд рис ще надто густий або недоготований - долийте води і доведіть до бажаного стану.
Додайте зелену цибулю або горошок просто перед тим, як різотто буде готовим. Важливо максимально зберегти колір.
Перед подачею можна присипати тертим пармезаном. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар