середу, 3 лютого 2016 р.

Однокаструльна курка з пармезаном та томатним соусом

Ну, у назві я вас трошки надурила, бо готувати ми будемо не у каструлі, а у пательні. Але, як я вже казала, оскільки сама задумка не міняється, то й ті рецепти, які готуються по принципу «все в одному посуді», я сміливо зараховую до однокаструльних, щоб не заплутатися. А що до курки, то тут і говорити немає чого: насичений томатний соус, ніжне куряче філе, і гострий смак пармезану - що може бути кращим?:)

Інгредієнти:

4 курячих філе, відбити
2 ч.л. оливкової олії
Сіль та перець
½ чашки сухарів
По ½ ч.л. сушеного базиліку, орегано та часникового порошку
1 яєчний білок
1 ч.л. води
¼ чашки пармезану, натерти на найдрібнішу терку
½ чашки моцарелли, натерту на велику терку
3 чашки томатного соусу (можна за цим рецептом)

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180С.
У невеликій мисці змішайте сухарі, базилік, орегано, часниковий порошок та 2 ст.л. пармезану. У іншій злегка збийте білок з водою. Відбите куряче філе з обох боків приправте сіллю та перцем.
У великій пательні на середньому вогні розігрійте оливкову олію.
Куряче філе спочатку занурте у яєчну суміш, а потім у сухарі і одразу викладайте на пательню. Осмажуйте філе протягом 5-6 хвилин з кожної сторони, доки скоринка не стане золотавою, а курка не приготується. Зніміть курку на тарілку.
Зменште вогонь до помірного, вилийте томатний соус у пательню і дайте прогрітись протягом 1-2 хвилин. Викладіть курку на соус і посипте пармезаном та моцареллою.
Поставте пательню у духовку і запікайте доки сир не стане таким, як вам подобається. Хтось любить просто розтопити, а я люблю потримати до легкої золотавості.
Перед подачею можете прикрасити листками свіжого базиліку. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар