Інгредієнти:
2,3 кг яловичих реберець з кісточками, розрізаних на шматки по 2-3 смСіль та перець
3 ст.л. рослинної олії
3 середніх морквини, порізати на доволі великі шматки
3 середніх цибулини, порізати як моркву
2 стебла селери, порізати як моркву
3 ст.л. борошна
1 ст.л. томатної пасти
750 мл червоного сухого вина
10 гілочок петрушки
8 гілочок тим’яну (4 ст.л. сушеного)
4 гілочки орегано (2 ст.л. сушеного)
2 гілочки розмарину (1 ст.л. сушеного)
2 лаврових листка
1 головка часнику, розділити на окремі зубки
4 чашки бульйону
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180С.Приправте реберця сіллю та перцем. Розігрійте олію у глибокій жаротривкій формі або у каструлі на сильному вогні. Викладіть реберця та обсмажте їх з усіх боків протягом 10 хвилин. Перекладіть реберця на тарілку і до миски перелийте 3 ст.л. соку що утворився, а все останнє вилийте.
У тій самій формі обсмажте моркву, цибулю та селеру доки цибуля не стане золотавою, близько 5 хвилин. Додайте борошно та томатну пасту і постійно помішуючи готуйте 2-3 хвилини. Обережно влийте вино та сік з реберець, ще раз перемішайте та покладіть реберця. Дайте закипіти, зменшіть вогонь до середнього і варіть, доки вино не випарується на половину, близько 25 хвилин. Додайте зелень (сушену або свіжу) та часник і долийте бульйон. Дайте закипіти і поставте у духовку.
Тушкуйте реберця протягом 2-2,5 годин, до готовності реберець. Готові реберця перекладіть на тарілку, а з соку зніміть зайвий жир та перелийте у соусницю.
Подавайте реберця з соусом та картопляним пюре. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар