суботу, 6 лютого 2016 р.

Однокаструльні реберця у червоному вині

Так, я не фанат алкоголю, але у цьому рецепті самого градусу й не залишається, а вино надає м’ясу неперевершену м’якість, ніжність, соковитість, і взагалі - це щось нереальне. Взагалі, цей рецепт є більш варварською версією відомої французької страви Беф бургіньйон «Boeuf bourguignon», або яловичини по-бургундськи (хто дивився фільм «Джулі та Джулія», той знає про що йдеться). Так, ми не будемо шукати виключно молоде бургундське вино чи варити спеціальний коричневий бульйон, але повірте мені, результат вийде не гіршим.

Інгредієнти:

2,3 кг яловичих реберець з кісточками, розрізаних на шматки по 2-3 см
Сіль та перець
3 ст.л. рослинної олії
3 середніх морквини, порізати на доволі великі шматки
3 середніх цибулини, порізати як моркву
2 стебла селери, порізати як моркву
3 ст.л. борошна
1 ст.л. томатної пасти
750 мл червоного сухого вина
10 гілочок петрушки
8 гілочок тим’яну (4 ст.л. сушеного)
4 гілочки орегано (2 ст.л. сушеного)
2 гілочки розмарину (1 ст.л. сушеного)
2 лаврових листка
1 головка часнику, розділити на окремі зубки
4 чашки бульйону

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180С.
Приправте реберця сіллю та перцем. Розігрійте олію у глибокій жаротривкій формі або у каструлі на сильному вогні. Викладіть реберця та обсмажте їх з усіх боків протягом 10 хвилин. Перекладіть реберця на тарілку і до миски перелийте 3 ст.л. соку що утворився, а все останнє вилийте.
У тій самій формі обсмажте моркву, цибулю та селеру доки цибуля не стане золотавою, близько 5 хвилин. Додайте борошно та томатну пасту і постійно помішуючи готуйте 2-3 хвилини. Обережно влийте вино та сік з реберець, ще раз перемішайте та покладіть реберця. Дайте закипіти, зменшіть вогонь до середнього і варіть, доки вино не випарується на половину, близько 25 хвилин. Додайте зелень (сушену або свіжу) та часник і долийте бульйон. Дайте закипіти і поставте у духовку.
Тушкуйте реберця протягом 2-2,5 годин, до готовності реберець. Готові реберця перекладіть на тарілку, а з соку зніміть зайвий жир та перелийте у соусницю.
Подавайте реберця з соусом та картопляним пюре. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар