вівторок, 2 лютого 2016 р.

Однокаструльні буріто

Я люблю мексиканську кухню. Вона поживна, багата на яскраві смаки і досить легко готується. Буріто - то такі собі рулети з тортильї, у які завертають м’ясно-рисову суміш, свіжі овочі і зелень та, звичайно, сир. Але, якщо часу немає, або й просто ліньки, то подачу можна змінювати. Наприклад, приготуйте начинку за цим рецептом, а тортильї прогрійте та подайте окремо:)

Інгредієнти:

Для буріто

1 ст.л. оливкової олії
½ чашки червоного солодкого перцю, порізати кубиком
½ чашки ріпчастої цибулі, подрібнити
500 г яловичого фаршу
1/3 чашки сальси
500 г консервованої чорної або червоної квасолі, рідину злити
500 г консервованої кукурудзи, рідину злити
500 г консервованих помідорів у власному соці
1 чашки рису жасмін, або іншого довгозернистого
1 ст.л. приправи тако
½ ч.л. пецю чилі
2 чашки бульйону
Сіль та перець

Можливі топінги

Сметана, кінза, подрібнені помідори, авокадо, натертий сир

Спосіб приготування:

У великій каструлі з товстим дном розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю та солодкий перець до м’якості. Додайте фарш і обсмажуйте до коричневого кольору. Додайте сальсу, кукурудзу, помідори разом з соком, квасолю, рис та спеції і ретельно перемішайте. Долийте бульйон і доведіть до легкого кипіння.
Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімального і готуйте протягом 15-20 хвилин, до готовності рису.
Щойно рис приготувався, скуштуйте та виправте на сіль та перець. Часом буває так, що помідори трохи кислуваті, у такому випадку можете додати трошки цукру, але будьте обережні, ми ж не десерт готуємо:)
Готову страву покладіть до миски і окремо подайте топінги. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар