середу, 10 лютого 2016 р.

Вегетаріанські бургери з білої квасолі та цукіні

Завдяки квасолі котлетки у ціх вегетаріанських бургерах виходять дуже ніжними та соковитими, а фета додає цікавого присмаку. Ну а кремовий соус з авокадо чудово підійде не лише до цих бургерів, а й до безлічі інших страв. Відверто кажучи, з усіх варіантів вегетаріанських бургерів, саме цей є моїм улюбленим. І хай вас не лякає велика кількість інгредієнтів. Повірте, воно того варте на усі 100 відсотків:)

Інгредієнти:


Для котлет

3 середніх цукіні, натерти на велику терку
1 чашка брюссельської капусти
½ червоної цибулини, подрібнити
1 банка консервованої квасолі, рідину злити
50 г фети, покришити
2 ст.л. висівок
2 ст.л. насіння чіа
2 ст.л. мигдального борошна
2 ст.л. почищених зернят соняшника
1 ст.л. солодкої паприки
Сіль та перець

Соус з авокадо

½ авокадо
1 маленький зубок часнику
1 ст.л. соусу чилі або табаско
1 ст.л. сушеної паприки
Сік половини лимону
2 ст.л. молока (можна взяти мигдальне або соєве)
¼ солодкого червоного перцю
2 листочки свіжого базиліку

Для бургерів

6-8 булочок
Листя салату або шпинат, кільця цибулі, кружальця помідорів, скибки сиру

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 220С.
Поки духовка прогрівається, натріть цукіні на великій терці, посоліть, перекладіть у друшляк та дайте стікти зайвій волозі. Тим часом покладіть цибулю та брюссельську капусту у комбайн та гарно подрібніть. Викладіть цибулю та капусту у миску, а у комбайн покладіть квасолю і збивайте до консистенції пюре.
Візьміть цукіні та зіжміть руками, щоб видалити зайву вологу, та перекладіть у миску до цибулі та капусти. Додайте також квасолю, фету, висівки, насіння чіа, мигдальне борошно, соняшникове насіння та спеції. Ретельно перемішайте і поставте у холодильник не менше, ніж на одну годину.
Коли суміш достатньо охолола, дістаньте та сформуйте 6-8 котлет. Я рекомендую робити котлетки не надто великими, щоб під час приготування вони повністю присмажилися і не розвалились на шматки. До речі, якщо суміш видається вам надто вологою - додайте ще трохи мигдального борошна або висівок.
Застеліть деко пергаментним папером і злегка змастіть оливковою олією. Викладіть котлети на папір та запікайте протягом 12 хвилин. Дістаньте деко та перегорніть котлетки на іншу сторону і запікайте ще 8-10 хвилин. Доки котлетки запікаються, приготуйте соус: для цього просто покладіть усі інгредієнти до комбайну та ретельно збийте. До речі, соус можна зберігати у холодильнику кілька днів.
Зберіть бургери: розріжте булочки навпіл і трохи прогрійте у духовці. На нижню половину булочки покладіть котлетку та 1-2 ст.л. соусу і додайте топінги на ваш смак: листя салату або шпинат, шматочки авокадо, цибулю, помідор і таке інше. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар