середу, 10 лютого 2016 р.

Вегетаріанські бургери з нуту

Скажу відверто: я не розумію вегетаріанців. Ну от не можу я зрозуміти людей, які добровільно відмовляються від м’яса. Але незважаючи на те, що вегетаріанців у нашій сім’ї немає, такі рецепти для мене актуальні, оскільки моя мама постить два рази на рік: перед Великоднем і Різдвом. Тому з власного досвіду ділюсь рецептами бургерів, які сміливо можуть їсти як вегетаріанці, так і ті люди, які постять.

Інгредієнти:


Для котлет

400 г консервованого нуту (або можна відварити сухий)
200 г ліщини, подрібнити
2 середніх цибулини, подрібнити
4 невеликих морквини, натерти на середню терку
1 червоний солодкий перець, почистити та нарізати кубиком
1 ст.л. тим’яну
1 яйце
1 ч.л. кумину
1 ч.л. коріандру
1-2 ст.л. борошна
Сіль, перець, олія для смаження

Для бургерів

6 булочок
Листя салату
Кільця цибулі
Кружальця помідору

Спосіб приготування:

У мисці розімніть нут до консистенції пюре. Додайте останні інгредієнти, окрім олії, та ретельно перемішайте. Сформуйте 6 котлет та покладіть у холодильник мінімум на 1 годину. Прогрійте пательню-гриль на середньому вогні. Котлети змастіть олією та обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожної сторони до золотавої скоринки.
Сформуйте бургери: булочки розріжте навпіл, на нижню половину викладіть нутову котлетку, на неї листок салату, кілька кружалець цибулі і помідору, накрийте верхньою частиною булочки. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар