середу, 30 березня 2016 р.

Лососеві кульки

Чи є якийсь сенс писати про користь лосося? А про те, наскільки корисна ця риба для дитини? Ні? То я краще розповім, як краще приготувати цю рибку так, щоб малі рибоненависники її їли із задоволенням:) Отже, будемо робити лососеві кульки. Секрет у тому, що діти певного віку люблять їсти руками, і саме ці кульки можна спокійно дозволяти брати до рук. Окрім цього, яскравий смак лосося трохи розбавляє картопля, до якої більшість діток ставиться досить спокійно.

Інгредієнти:

1 середня картоплина (приблизно 150г)
70 г філе лосося
Трішки лимонного соку
Маленький шматочок вершкового масла
2 зелених цибулинки, подрібнити
2 ст.л. томатного соусу
1 ст.л. борошна
1 яйце, злегка збити
50 г сухарів для панірування
1-2 ст.л. соняшникової олії для смаження
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Зваріть картоплю (протягом 25-30) хвилин до готовності. Злийте воду, дайте охолонути, почистіть від шкірки та розімніть до консистенції пюре.
Лосось перекладіть на тарілку, збризніть лимонним соком, покладіть зверху шматочок масла та запечіть у мікрохвильовці до готовності (3-5 хвилин). За допомогою виделку розберіть лосось на дрібні шматочки та дайте трохи охолонути.
У мисці змішайте картоплю з цибулею, томатним соусом та лососем. Додайте трошки солі та перцю. За допомогою столової ложки сформуйте кульки, обмакніть їх у борошно з усіх боків, потім у яйце, а слідом у сухарі.
Далі є два варіанти: для старших діток вилийте олію у пательню і обсмажуйте кульки по 2-3 хвилини з кожної сторони до золотавого кольору. Для менших діток покладіть кульки на деко, застелене пергаментом, за запікайте у прогрітій до 180С духовці протягом 10 хвилин, по 5 хвилин з кожної сторони. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар