понеділок, 28 березня 2016 р.

Вівсяні мафіни з морквою

Покажіть мені дитину, яка любить вівсянку. Покажіть мені дитину, яка любить моркву. Але якщо поєднати ці два ненависних багатьом дітям інгредієнти у мафіни, то виходить смачна і корисна страва. Ну а тим, у кого ще немає діток я рекомендую приготувати мафіни за цим рецептом до зупи. Повірте, у поєднанні з супом з гарбуза чи цвітної капусти ці мафіни смакують пречудово.

Інгредієнти:

½ чашки вівсяного борошна (можна просто змолоти вівсяні пластівці)
½ чашки пшеничного борошна
1 ч.л. пекарського порошку
1 ч.л. соди
1 середня морквина, натерти
1 солодкий перець, дрібно порізаний
Сіль та перець
1 ч.л. кумину
1 ч.л. натертого кореня імбиру
½ чашки несолодкого йогурту
¼ чашки молока
¼ чашки олії
¼ чашки листя коріандру, ретельно подрібнити

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте обидва борошна, сіль, соду, пекарський порошок, кумин, сіль та перець. У окремій мисці змішайте олію, йогурт та імбир. Змішайте разом борошняну та йогуртову суміші, слідкуйте, щоб вони рівномірно змішались та не утворились грудочки. Додайте натерту моркву та солодкий перець, перемішайте, долийте молоко та ще раз ретельно перемішайте.
Прогрійте духовку до 180С та підготуйте формочки для мафінів: злегка змастіть їх олією та посипте борошном. Готову суміш розлийте у формочки для мафінів. Випікайте мафіни протягом 15-20 хвилин. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар