понеділок, 28 березня 2016 р.

Перша паста болоньезе

Звичайно, у дитячий варіант соусу болоньезе ми не будемо додавати вино, але й без вина соус вийде дуже смачним і напевно сподобається не лише дітям, але й дорослим:) І не варто переживати з того, що у рецепті є й м’ясо й томатна паста: на сайті, з якого я дізналася цей рецепт, було вказано, що такий соус можна давати діткам вже з 9 місяців.

Інгредієнти:

1 ст.л. олії
50 г подрібненої цибулі
20 г подрібненої селери (стебло)
1 маленький зубок часнику, розчавити
1 середня морквина, натерти
100 г яловичого фаршу
150 мл перетертих помідорів у власному соку
100 мл киплячої води або несолоного бульйону
¼ ч.л. свіжих подрібнених листочків тим’яну або дрібка сушеного
Дрібка цукру
3 ст.л. будь-якої дрібної пасти (можна взяти дитячу)

Спосіб приготування:

Розігрійте олію у пательні на повільному вогні та обсмажуйте цибулю та селеру протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи, до м’якості. Додайте часник і готуйте ще 1 хвилину. Потім додайте моркву і продовжуйте готувати протягом 4 хвилин.
У окремій пательні без масла обсмажте яловичий фарш до готовності, час від часу помішуючи. Додайте готову цибулю та моркву до м’яса, долийте перетерті помідори, воду або бульйон та тим’ян і дрібку цукру. Накрийте кришкою та готуйте на повільному погні 12-15 хвилин. Якщо у вас ще маленька дитина, то готовий соус можна додатково збити у блендері для більш м’якої текстури.
Приготуйте пасту так, як це вказано на упаковці. Викладіть пасту у миски та полийте соусом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар