вівторок, 29 березня 2016 р.

Вівсяні батончики з бананом та кокосом

Смачний та корисний варіант сніданку або снеку у дорогу або до школи, або на ті випадки, коли дитина просить чогось солодкого. Зберігати ці батончики можна у закритому контейнері протягом двох днів, але найкраще вони смакують в перших 24 години. Окрім цього, їх можна заморозити, а перед вживанням достатньо буде лише залишити їх при кімнатній температурі на 30 хвилин. Таким чином, це чудовий варіант економії часу для заклопотаних матусь:)


Інгредієнти:

150 г вівсяних пластівців
1 ст.л. кокосової стружки
50 г вершкового масла (розтопити у мікрохвильовці або духовці)
1 ½ банани
3 фініки (або інші сухофрукти, наприклад, курага або чорнослив)
4 ст.л. апельсинового або яблучного соку


Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 170С і застеліть деко (20х20 см) пергаментним папером. 
Покладіть пластівці у комбайн і увімкніть його на кілька секунд, щоб трохи їх подрібнити, але не до стану борошна. Перекладіть пластівці до великої миски, додайте кокосову стружку і перемішайте.
У комбайні перемішайте та подрібніть разом вершкове масло, банани, фініки (або інші сухофрукти) та сік. Збивайте, доки не утвориться липка маса. Перекладіть її до миски з пластівцями і розмішуйте, щоб все рівномірно розподілилось між собою. Перекладіть масу у деко і злегка притисніть ложкою. Запікайте протягом 20-25 хвилин. 
Коли батончики приготувались дістаньте їх з дека просто піднявши за краї пергаменту. Дайте охолонути та розділіть на 8 великих або 16 маленьких шматків. Смачного!




Немає коментарів:

Дописати коментар